Cheile Grădiștei se transformă pe 20 și 21 mai într-un teren imprevizibil și plin de obstacole pentru cei care vor să-și testeze puterea și rezistența. Spartan Race îi provoacă pe toți cei care vor să iasă din zona de confort să-și arate determinarea pe trasee de la 5 km la 21 km, cursele fiind concepute să poată participa atât începătorii, cât și profesioniștii.
Copii sau adulți, sportivi de performanță sau iubitori de sport și adrenalină, oricine poate participa la Spartan Race 2023. Cele două zile de provocări vor pune la încercare abilitățile concurenților și capacitatea de adaptare la nou. Astfel, traseul concret va fi anunțat doar cu o zi înainte de startul cursei.
„Misiunea noastră este să inspirăm oamenii să devină mai încrezători în propriile lor capacități, să aibă abilitățile necesare de a trece cu bine prin provocările care apar zi de zi. Credem că prin depășirea obstacolelor din cursele noastre, prin antrenamente și apartenența la o comunitate cu aceleași interese, oamenii pot devein mai încrezători, mai disciplinați și mai conștienți de propriile lor capacități”, spune Lorand Ilyes, reprezentantul Spartan Race în România.
Valentin Popa, veteran de război și membru al echipei INVICTUS, este ambasadorul Spartan Race 2023. El va participa pe un traseu special creat, fiind de altfel un antrenament excelent înainte de Jocurile Invictus din toamnă. Valentin Popa are o poveste de viață impresionantă. În urmă cu 5 ani, a suferit un accident în timpul unui antrenament de dinaintea unuei misiuni, iar de atunci a rămas imobilizat într-un scaun cu rotile. Tăria, ambiția și determinarea sunt cuvintele care îl caracterizează atât pe el, cât și cursa Spartan Race.
„Pentru o persoană în scaun rulant, să poată ieși din casă și, mai ales, să participle la o activitate ce implică disciplină este o gură de aer imensă. Să fiu alături de oameni care vor să își depășească limitele mă provoacă să vreau mai mult, să muncesc mai mult, iar determinarea fiecărui participant la acest gen de curse pe mine mă inspiră. Invictus sau Spartan, ne caracterizează un sigur cuvânt – ÎNVINGĂTOR”, spune Valentin Popa.
De-a lungul anilor, încă din 2018 de când a avut loc prima cursă, la Spartan Race au participat personalități precum Viorel Palici, Paul Pepene (campion mondial la 30 km-urmărire-schi fond și portdrapelul României la Jocurile Olimpice de la Beijing din 2022), componenți ai echipei INVICTUS sau Cristian Moșoiu (campion la schi-fond și Biatlon).
Nu este târziu să arăți că ești învingător! Înscrierile online s-au încheiat, însă poți alege să participi direct la fața locului, în ziua concursului.
Și cei mici pot fi SPARTANI. Se pot înscrie pe traseele destinate copiilor, concepute pentru a-i provoca pe cei cu vârste între patru și 14 ani, cu obstacole și trasee speciale.
Spartan Race este o serie de curse de obstacole de diferite distanțe și dificultăți, desfășurate în principal în Statele Unite ale Americii și francizate în 30 țări, printre care Canada, Coreea de Sud, Australia și mai multe țări europene, precum România. Spartan Race a început ca un spin-off al „Death Race”, un eveniment de anduranță de 48 de ore fondat în 2007. Spartan a fost fondată de Joe De Sena, în 2010, ca o cursă de anduranță mai gestionabilă pentru un public mai larg. Din 2018, cursele Spartan se organizează și în România