Marți, 26 Noiembrie 2019 17:30

„Ne rugăm pentru odihna sufletelor celor decedați și însănătoșirea celor răniți”, (Patriarhia Română)

Scris de
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Marți, 26 noiembrie 2019, după cutremurul de 6,4 grade produs în dimineața aceleiași zile în Albania, în apropierea capitalei Tirana, reprezentanții Patriarhiei Române au transmis din partea clerului și a credincioșilor un mesaj de solidaritate Bisericii Ortodoxe din Albania.

„În semn de sinceră compasiune cu toţi cei afectaţi de cutremurul care a avut loc astăzi, 26 noiembrie 2019, în Albania, Patriarhia Română transmite Bisericii Ortodoxe din Albania şi întregului popor albanez un mesaj de solidaritate din partea clerului şi a credincioşilor Bisericii Ortodoxe Române. În faţa tragediei provocate de cutremurul care a rănit sute de oameni, a curmat mai multe vieţi omeneşti şi a provocat mari pagube materiale, ne rugăm lui Dumnezeu pentru odihna sufletelor celor decedaţi şi pentru însănătoşirea celor răniţi”, informează Patriarhia Română, printr-un comunicat.

Potrivit bilanţului anunţat marţi seară de Ministerul de Interne de la Tirana, 20 de persoane au murit, 42 sunt dispărute, iar aproximativ 600 au fost rănite.

Un seism cu magnitudinea preliminară de 6,4 grade s-a produs marți dimineață în Albania, la aproximativ 40 de kilometri de capitala țării, Tirana, conform site-ului Centrului Seismologic European – Mediteranean (CSEM).

Cutremurul a avut loc la ora locală 03:54 (ora României, 04:54), în vestul Albaniei, la adâncimea de 30 de kilometri. Epicentrul seismului a fost la 10 kilometri nord de localitatea Durrës şi la 44 de kilometri vest de Tirana.

HWP5Red animated arrow down

Afilieri

MediaSind

 

LMP2019

smart pol

Parteneriate

Logo Smartfert

 

knsdrift

 

 

 

 

Cookies